Freelance vertaler Engels

Vertaalbureau Direct is het vertaalbureau van Patty Snijders, freelance vertaler Engels met ruim 12 jaar ervaring.

Over freelance vertaler Engels

Na mijn doctoraal in de Engelse taal en cultuur te hebben behaald, ben ik direct als vertaler aan de slag gegaan. Ik begon als vrijwillig vertaler bij een uitgeverij van Indiase filosofie. Dit beviel zo goed dat ik in 2008 de sprong heb gewaagd en voor mezelf ben begonnen met Vertaalbureau Engels Direct.

Dit gaf mij de vrijheid veel te reizen en gaan en staan waar ik wilde. Ik heb vertaald vanuit een klooster in de Ardennen en zelfs een dorpje in India zonder wc maar met 3G. Voor mijn klanten maakte het niet uit: zolang ik deadlines maar haalde en goed werk leverde.

Tijdens deze reizen ontmoette ik mijn Amerikaanse echtgenoot en verhuisde dankzij hem eerst naar tech-hoofdstad Silicon Valley, en vervolgens naar de ultieme hipster-stad Portland. Aan dat avontuur kwam door de komst van mijn dochter een einde en inmiddels wonen we in het altijd flitsende Almere.

Dankzij deze reislust en ervaringen beheers ik het Engels op ‘native-niveau’ en vertaal dus even makkelijk vanuit als naar het Engels.

Als extra service laat ik alle vertalingen bovendien controleren door een ervaren proeflezer. Dit is altijd een native speaker van de doeltaal.

Bij Vertaalbureau Engels Direct heeft u dus alle service en kwaliteit van een regulier Engels vertaalbureau, maar tegen een freelance tarief.

Ik ben zowel doordeweeks beschikbaar als in het weekend, en ook avondwerk is vaak geen probleem.